Tonhalsaláta zöldborsóhüvellyel recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Tonhalsaláta zöldborsóhüvellyel hozzávalói:
2 karikára vágott póréhagyma
200 g cukorborsóhüvely, félbevágva
1 gerezd fokhagyma
1/2 fej saláta (bármilyen)
300 g csíkokban grillezett paprika
415 g tonhal (konzerv) lecsöpögtetve
1 citrom, 2 EK citromlé
1 EK ecet
1 KK mustár
1 csipetnyi só
1 csipetnyi fekete őröltbors
A Tonhalsaláta zöldborsóhüvellyel elkészítési módja:
A karikára vágott póréhagymát a megmosott, félbevágott zöldborsóhüvellyel 2 percig összepároljuk, majd hideg vízzel leöblítjük. 4 tányért fokhagymával bedörzsölünk. Ráhelyezzük a póréhagymás zöldborsóhüvely, a salátát, a paprikacsíkokat, majd a tonhalat. Leöntjük a salátánkat a köv. öntettel: a citrom levét ecettel, mustárral, sóval, borssal elkeverjük. Tipp: tonhal helyett nagyon finom a saláta füstölt lazaccal.
WW-seknek: egy adag 2 pont, az étel összesen 4 adag
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: gubaa, 2008. júl. 8. 08:46
A tonhalsaláta zöldborsóhüvellyel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.