Sárgarépás csirkemell mikróban recept
A Sárgarépás csirkemell mikróban hozzávalói:2 csirkemell félbevágva, kicsontozva, lebőrözve
2 evőkanál vaj
2 közepes sárgarépa, szeletelve
2 zellerszár, aprítva
kis fej vöröshagyma, vagy 4 dkg póréhagyma, aprítva
fél csokor petrezselyem, aprítva
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
só, bors
A Sárgarépás csirkemell mikróban elkészítési módja:
A vajat 2 percig melegítjük. Belekeverjük a répát, zellert, hagymát, petrezselymet és a fokhagymát. Fedetlenül 3 percig pároljuk. A zöldségre tesszük a megsózott, borsozott csirkemelleket. Fóliával szorosan lefedjük, 5 percig pároljuk. Megforgatjuk a csirkedarabokat, újra lefedjük, majd 5 percig pároljuk. Levesszük a fóliát és fedetlenül 2 percig sütjük.
Az időadatok 500 W-os teljesítményre vonatkoznak.
Finom, könnyű étel, nem egészen 20 perc alatt.
Köretnek adhatunk hozzá karfiolrizst; de anélkül is finom, diétás fogás.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. jan. 10. 22:52
A sárgarépás csirkemell mikróban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.