Erdélyi rakott pogácsa recept
Az Erdélyi rakott pogácsa hozzávalói:0,5 kg liszt
5 dkg élesztő
20 dkg margarin
1/4 kg tehéntúró
1 pohár kefir
6 púpos evőkanál korpa
15 dkg reszelt sajt
15 dkg kolozsvári- vagy császárszalonna,
só
2 dl tej
1 csapott evőkanál kristálycukor
zsír
Az Erdélyi rakott pogácsa elkészítési módja:
A langyos tejből, cukorból, egy kanál lisztből az élesztővel kovászt készítünk. Ha megkelt, a liszttel, túróval, kefirrel, margarinnal, sajttal, a korpával és kevés sóval jól összedolgozzuk. Duplájára kelesztjük. Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk. Ha megkelt a tészta, ujjnyi vasragra nyújtjuk, kiszaggatjuk, a felét kizsírozott tepsibe tesszük. Megszórjuk szalonnával, mindegyikre egy-egy üres, kiszaggatott pogácsát fektetünk, majd a tészták tetejét megnyomkodjuk, hogy összetapadjanak. Tojásfehérjével megkenjük, hideg sütőbe tesszük, és erős lángon kb. 30 percig sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. jan. 6. 22:43
Az erdélyi rakott pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.