Pehelykönnyű túrós recept
60 perc
A Pehelykönnyű túrós hozzávalói:
a tésztához:
15 dkg margarin;
30 dkg finomliszt;
4 darab tojássárgája;
0,5 dl tej;
1 kiskanál kristálycukor;
3 dkg élesztő
a töltelékhez:
1,5 evőkanál finomliszt;
1 darab nagy citrom reszelt héja;
2 csomag vaníliás cukor;
30 dkg kristálycukor;
1 kg tehéntúró;
maréknyi mazsola;
4 darab tojásfehérje
a tepsi kikenéséhez:
2 dkg margarin
A Pehelykönnyű túrós elkészítési módja:
1. Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha margarinnal kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. 2. Az egyiket 22x32 cm-esre nyújtjuk és margarinnal kikent tepsibe fektetjük. A túrót áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával meg a liszttel összedolgozzuk. Kedvünkre mazsolát keverünk bele, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A tésztára simítjuk. 3. A másik kinyújtot tésztával befedjük. 3 órán át pihentetjük, majd villával megszurkáljuk.
Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva, még melegen tálaljuk!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Katalin1962, 2008. nov. 19. 19:10
A pehelykönnyű túrós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.