Andland almás pite recept
Az Andland almás pite hozzávalói:A töltelékhez: 3 evőkanál édesítőpor; 1 kiskanál őrölt fahéj; 1 kg savanykás alma; 4-5 evőkanál zsemlemorzsa lehet búzacsíra is
A tepsi kikenéséhez: 2 dkg Rama Sütőmargarin; 1 púpozott evőkanál finomliszt
A tetejére: 1-2 evőkanál édesítőpor
A tésztához: 20 dkg Rama Sütőmargarin; 1 kis pohár tejföl; 50 dkg finomliszt; 1 darab tojás; 3 evőkanál édesítőpor olyan az állaga, mint a porcukornak
Az Andland almás pite elkészítési módja:
Először a tölteléket készítjük el. Az almát meg-hámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, fahéjjal és édesítővel összekeverjük. Miután az alma egy kis levet enged, a zsemlemorzsát beledolgozzuk. A tésztához a margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tejföllel, a tojással és az édesítőporral összegyúrjuk és két részre osztjuk. Egy 25x35 centis tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, a tepsibe tesszük, az almás tölteléket egyenletesen ráterítjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 32 percig sütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, végül kockákra vágjuk. Tálaláskor édesítőport szitálunk a tetejére. Folpackkal letakarva sokáig friss marad.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. aug. 1. 10:51
Az andland almás pite elkészítési módja és hozzávalói.