Jugó-szelet recept
A Jugó-szelet hozzávalói:Krém: 1/2 liter tej; 2 csomag vaníliás pudingpor; 25 dkg Rama margarin; 1 csomag vaníliás cukor; 20 dkg porcukor
Piskóta tekercs: lekvár; csipet só; csipet sütőpor; 4 evőkanál liszt; 5 evőkanál cukor; 5 tojás
Kakaós tészta: 2 evőkanál kakaópor; 1/2 dl langyos víz; 1,5 dl étolaj; 30 dkg liszt; 30 dkg cukor; 6 tojás; 1 kávéskanál szódabikarbóna
Tetejére: 1 tábla tortabevonó; 1 evőkanál olaj
A Jugó-szelet elkészítési módja:
Elkészítjük a piskótatekercset: a tojások fehérjéjét csipet sóval habbá verjük, beletesszük a cukrot amivel jó keményre keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, és végül a sütőporral elkevert lisztet. Papírral bélelt tepsibe tesszük, megsütjük, majd ha kivettük, lehúzzuk a papírt, feltekerjük, s ha kihűlt megkenjük lekvárral. (Készen vásárolt piskótatekercs is megfelelő.) Elkészítjük a kakaós tésztát. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a vízzel, a kakaóporral, és az olajjal még tovább keverjük. Ezután óvatosan felváltva hozzáadjuk a kemény habbá vert fehérjét és a szódabikarbónával elkevert lisztet. Papírral bélelt nagyobb méretű tepsibe simítjuk a tésztát, tűpróbáig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A pudingot felfőzzük a tejjel. A margarint habosra keverjük a cukrokkal. Ha a puding kihűlt, a két krémet összekeverjük. Összeállítás: a kihűlt kakaós tésztát kettévágjuk, az egyik lapot megkenjük a krém felével. Egyenletesen rárakjuk a felszeletelt piskótatekercseket, majd rákenjük a krém másik felét. Erre kerül a kakaós tésztalap. A tetejére csokimázat készítünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. aug. 1. 10:48
A jugó-szelet elkészítési módja és hozzávalói.