Csokoládés őszibarackkocka recept
A Csokoládés őszibarackkocka hozzávalói:3 evőkanál mandulapehely; 2 cs
vaníliaízű öntetpor főzés nélkül készítendő; 1 l tejszín; 3 doboz (850 ml) őszibarackbefőtt vagy 1,5 kg gyümölcs; 1 teáskanál sütőpor; 35 dkg liszt; 1,5 dl tej (kb); 12 dkg vaj vagy sütőmargarin; 25 dkg kristálycukor; 3 tojás; 5 dkg kakaópor; 5 dkg csokoládéforgács
A Csokoládés őszibarackkocka elkészítési módja:
A tojásokat és a cukrot a robotgép habverőjével 6-8 percig keverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat vagy sütőmargarint és a tejet. Rászitáljuk a sütőporral elvegyített lisztet és óvatosan beleforgatjuk. A masszát vastagon kikent, kb. 32 x 39 cm-es tepsibe simítjuk. A lecsöpögtetett fél őszibarackokat a domború felükkel felfelé a tésztára helyezzük. Előmelegített sütőbe 175 fokon (gáztűzhelynél 2-es fokozaton) 30-35 percig sütjük, és kb. 10 percig hűlni hagyjuk. A mandulapelyhet serpenyőben szárazon kissé megpirítjuk és kihűtjük. 5-5 dl tejszínt külön-külön felverünk, közben mindegyik adagba 1-1 zacskó öntetport szórunk. A habot a süteményre simítjuk, majd rászitáljuk a kakaóport, és villával hullámos vonalakat rajzolunk bele. Végül gazdagon meghintjük csokoládéforgáccsal és mandulapehellyel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andland, 2008. aug. 1. 10:41
A csokoládés őszibarackkocka elkészítési módja és hozzávalói.