Marcipános alagút recept
A Marcipános alagút hozzávalói:a tésztához:
7 db tojás
14 dkg liszt
13 dkg cukor
1 dkg vaníliaízű pudingpor
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál víz
1/2 citrom reszelt héja
egy csipet só
Rama margarin a tepsi kikenéséhez
a krémhez:
15 dkg Rama margarin
5 dkg kakaópor
8 dkg cukor
35 dkg marcipánmassza
A Marcipános alagút elkészítési módja:
A tojássárgákat a vízzel, a cukor egyharmadával és a pudingporral habosra keverjük, a fehérjéket egy csipet sóval és a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A liszthez hozzákeverjük a reszelt citrom héját és a sütőport. A sárgája krémhez hozzáadjuk a fehérjehab egyharmadát és lazán átkeverjük. Ezután a sütőporos lisztet és a maradék habot váltakozva, kanalanként a sárgájához keverjük. A tepsit kikenjük margarinnal, meglisztezzük az alját, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20 percig sütjük. Az elkészült tésztát porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk és feltekerjük. A krémhez a margarint a cukorral felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és addig főzzük, amíg sűrüsödni kezd, ezután hagyjuk hűlni. A kihült piskótaroládot kitekerjük és megkenjük a krém egyharmadával. A marcipán kétharmadát kinyújtjuk, a kakaós krémre terítjük, rákenjük a maradék krémet, végül feltekerjük és kb. 15 percre hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk a maradék marcipánt és bevonjuk vele a süteményt. Tálalásig hűtőben tartjuk és szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp:
Ha a süteményt forró vízbe mártott késsel vágjuk, akkor nem fog töredezni a bevonat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gonoszdi, 2007. máj. 7. 07:51
A marcipános alagút elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.