Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Marcipános alagút recept

Marcipános alagút recept

A Marcipános alagút hozzávalói:
a tésztához:
7 db tojás
14 dkg liszt
13 dkg cukor
1 dkg vaníliaízű pudingpor
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál víz
1/2 citrom reszelt héja
egy csipet só
Rama margarin a tepsi kikenéséhez
a krémhez:
15 dkg Rama margarin
5 dkg kakaópor
8 dkg cukor
35 dkg marcipánmassza


A Marcipános alagút elkészítési módja:
A tojássárgákat a vízzel, a cukor egyharmadával és a pudingporral habosra keverjük, a fehérjéket egy csipet sóval és a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A liszthez hozzákeverjük a reszelt citrom héját és a sütőport. A sárgája krémhez hozzáadjuk a fehérjehab egyharmadát és lazán átkeverjük. Ezután a sütőporos lisztet és a maradék habot váltakozva, kanalanként a sárgájához keverjük. A tepsit kikenjük margarinnal, meglisztezzük az alját, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20 percig sütjük. Az elkészült tésztát porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk és feltekerjük. A krémhez a margarint a cukorral felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és addig főzzük, amíg sűrüsödni kezd, ezután hagyjuk hűlni. A kihült piskótaroládot kitekerjük és megkenjük a krém egyharmadával. A marcipán kétharmadát kinyújtjuk, a kakaós krémre terítjük, rákenjük a maradék krémet, végül feltekerjük és kb. 15 percre hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk a maradék marcipánt és bevonjuk vele a süteményt. Tálalásig hűtőben tartjuk és szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:
Ha a süteményt forró vízbe mártott késsel vágjuk, akkor nem fog töredezni a bevonat.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A marcipános alagút elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook