Almás-mazsolás muffin recept
45 perc
Az Almás-mazsolás muffin hozzávalói:
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg cukor
2 tojás
5 dkg vaj
2 közepes alma
7 dkg mazsola
1 kávéskanál fahéj
1 dl tej
1 dl joghurt
Az Almás-mazsolás muffin elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük kb. 185 °C-ra. Az almákat kis kockákra vágjuk. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a fahéjjal, és belekeverjük a mazsolát. A cukrot habosra keverjük a vajjal és a tojássárgájákkal, majd hozzáadjuk a joghurtot. A lisztes keveréket hozzákeverjük (kisebb adagokban) a vajas masszához a tejjel felváltva, majd hozzákeverjük az almakockákat. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, és a masszába keverjük. A tésztát a formákba adagoljuk, és kb. 30 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Aramis39, 2007. máj. 6. 16:08
Az almás-mazsolás muffin elkészítési módja és hozzávalói.