Krumpligombóc öntettel recept
90 perc
640 kcal
4 főre:
A tésztához:
- 60 dkg burgonya
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 kávéskanál só
A töltelékhez:
- 20 dkg alma
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg cukor
- őrölt fahéj
A mákszóráshoz:
- 5 dkg darált mák
- 4 dkg cukor
Az öntethez:
- fél csomag hidegen kikeverhető mogyorós krémpor
- 5 dl tej
A Krumpligombóc öntettel elkészítési módja:
1. A burgonyát héjában megfőzzük, amint lehet, meghámozzuk, hogy még melegen, könnyen át tudjuk törni, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, csipetnyi sót. Összegyúrjuk jó alaposan. A mazsolát vízbe áztatjuk. 2. Az almát megmossuk, meghámozzuk, gorombára lereszeljük, összekeverjük a cukorral, fahéjjal és a leszűrt, puhult mazsolával. 3. A tésztából kicsit lisztezett kézzel 14-16 gombócot formázunk, amit jól ellapítunk, és a közepébe kanállal beletesszük a tölteléket. Gombóccá formázzuk újra. Forró, enyhén sós vízben, kíméletesen tíz percig főzzük, majd szűrőkanállal kivesszük, egy pillanatra langyos vízbe mártva leöblítjük. 4. A darált mákot összekeverjük a cukorral, és beleforgatjuk a langymeleg gombócokat. A krémport a tejjel - habverővel - jól elkeverjük, a gombócokat mellé tállaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: xxLady, 2007. máj. 6. 14:25
A krumpligombóc öntettel elkészítési módja és hozzávalói.