Fatörzs 2. recept
A Fatörzs 2. hozzávalói:MÁZ:
- 15 dkg vaj / margarin
- 15 dkg porcukor
- 5 dkg kakaópor
TÉSZTÁHOZ:
- 7 tojás
- 7 kanál porcukor
- 10 dkg darált dió
- 1.5 evőkanál liszt
- 1.5 kávéskanál kakaópor
TÖLTELÉKHEZ:
- 25 dkg darált dió
- 15 dkg porcukor
- 7 cl rum
- 1 kávéskanál fahéj
- 7 dkg mazsola
- 1,5 csomag vaníliás cukor
erős feketekávé
A Fatörzs 2. elkészítési módja:
A tésztához a tojásfehérjéket felverjük, apránként belekeverjük a sárgáját, és a többi hozzávalót. Kikent, papírral bélelt tepsiben sütjük, előmelegített sütőben, közepes lángon. Nedves konyharuhára borítjuk, azzal együtt feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. A töltelékhez a korábban rumba áztatott mazsoláról leszűrjük a rumot. A többi hozzávalót, a rumot, és annyi feketekávét, hogy keményebb, de jól kenhető masszát kapjunk, összedolgozzuk, majd belekeverjük a mazsolát, és megtöltjük a kihűlt tekercset. A bevonat hozzávalóit simára keverjük, egyenletesen bevonjuk vele a tészta tetejét és oldalát. A bevonatnak legalább fél centi vastagnak kell lennie. (kávészemekkel lehet díszíteni:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2008. márc. 8. 17:02
A fatörzs 2. elkészítési módja és hozzávalói.