Túrótorta ~ eperrel recept
A Túrótorta ~ eperrel hozzávalói:- 1 csomag zselatin (10 g)
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg (zsírszegény) túró
- 2,5 dl tejszín
- 50 dkg eper
- 15 dkg liszt
- 7,5 dkg vaj + a formához
- 20 dkg cukor
- 1 tojássárgája
A Túrótorta ~ eperrel elkészítési módja:
I. A lisztet összedolgozzuk a vajjal, 5 dkg cukorral és a tojássárgájával. Fóliába csomagoljuk, és 1 órára betesszük a hűtőbe... II. A sütőt előmelegítjük(180 fok). Kivajazzuk a tortaformát, és belenyomkodjuk a tésztát. A sütőben kb. 15-20 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint beáztatjuk 5 evőkanál vízbe. Tíz perc múlva hozzáöntünk 1 dl vizet, felforraljuk, és kissé hűlni hagyjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgákat a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A túrót villával összetörjük, és a masszába dolgozzuk. Hozzáadjuk a zselatint, és alaposan összekeverjük. A tejszínt és a tojássárgákat külön-külön kemény habbá verjük, és mindkettőt a masszába forgatjuk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk. A tortalapot tálra csúsztatjuk, rárakjuk az eperszemeket és rásimítjuk a túrós masszát. A hűtőben 3-4 órát állni hagyjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2008. márc. 2. 17:28
A túrótorta ~ eperrel elkészítési módja és hozzávalói.