Fincsi kelbimbóleves recept
A Fincsi kelbimbóleves hozzávalói:- 25 dkg friss vagy egy kis csomag fagyasztott kelbimbó
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál (fehér)répa
- 1 vöröshagyma
- 2 csapott evőkanál liszt
- késhegynyi pirospaprika
- csipetnyi cukor
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- 2 evőkanál olaj
- 2 dl tejföl
- 1,5 liter víz
- 2 húsleveskocka
A Fincsi kelbimbóleves elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. A kétféle zöldséget megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és a hagymán kevergetve kissé megpirítjuk. Liszttel meghintve a tűzön még fél percig keverjük, majd a pirospaprikával megszórjuk és a vízzel felengedjük. A húsleveskockával sózzuk és a megtisztított kelbimbót (ha mélyhűtöttet vettünk, akkor a még fagyottat) hozzáadjuk, csipetnyi cukorral szelidítjük az ízét. A frisset 20 percig, a fagyottat 10 percig főzzük. Megtejfölözve tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2008. febr. 19. 22:20
A fincsi kelbimbóleves elkészítési módja és hozzávalói.