Diétás marha (kínai étel) recept
Kalóriaszegény
A Diétás marha (kínai étel) hozzávalói:
-50 dkg hátszín vagy bélszín,
-3 evõkanál szójamártás,
-1 evõkanál ötfûszer-keverék,
-1 evõkanál méz,
-2 gerezd fokhagyma,
-1 kávéskanál borecet;
A mártáshoz:
-3 evõkanál szójamártás,
-1 evõkanál citromlé,
-1 kávéskanál cukor vagy olvasztott méz,
-1 kávéskanál csípõs pirospaprika,
-1 gerezd jól összetört fokhagyma.
A Diétás marha (kínai étel) elkészítési módja:
Keverjük jól össze a mártás anyagait, ha túl sósnak találjuk, tegyünk bele több citromlevet. Vágjuk a színhúst 2 cm élû kockákra. A mártásnál felsorolt alapanyagokon kívül szereptõ ízesítõket keverjük alaposan össze, és áztassuk bele a húst 1 órára. Vágjunk 20 X 20 cm-es alumíniumfólia-darabokat. Helyezzünk mindegyikre 9 gyengén meglisztezett húskockát 3 X 3-as négyzetben. Boríték formájúra hajtsuk fel úgy, hogy a széleket megnyomkodva teljesen zárt legyen. Hevítsük fel a sütõt. Helyezzük vaslapra a „borítékokat", és legfeljebb 6 percig pároljuk a húst.
4 személyre készítve.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2007. nov. 4. 15:30
A diétás marha (kínai étel) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.