Polenta con formaggio (Polenta sajttal átsütve) recept
30 perc
A Polenta con formaggio (Polenta sajttal átsütve) hozzávalói:
-25 dkg kukoricadara
-8 dkg vaj
-2 hagyma
-3 ek olivaolaj
-só
-frissen őrölt feketebors
-szerecsendió
-15 dkg mozzarella,- szeletekre vágva
-3 ek vágott petrezselyemzöld
-5 dkg frissen reszelt parmezán
A Polenta con formaggio (Polenta sajttal átsütve) elkészítési módja:
Egy fazékban felforralok egy liter vizet egy tk sóval, beleszórom a kukoricadarát és habverővel erősen felkeverem. Takarékra veszem a lángot és időnként megkeverve 45 percig főzöm. Belekeverek 3 deka vajat. Kb 1 centi vastagon rákenem egy munkafelületre és hagyom kihűlni. Kerek formákat szúrok ki belőle. A hagymát vékony karikákra vágom. Az olajat felhevítem és a hagymát abban üvegesre párolom, sóval, borssal, szerecsendióval erősen megfűszerezem. Egy felfújt formát kivajazok, majd elterítek benne néhány hagymakarikát, erre a polentaszeletek egy részét és vajforgácsokat. Mozzarella, petrezselyem és parmezán jön rá. Ezt a rétegzést addig csinálom, míg a hozzávalók el nem fogytak. A tetejére parmezán kerül, amit vajforgácsokkal szórok meg. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütöm.
Polenta = Az olaszok puliszkája
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2007. aug. 15. 13:55
A polenta con formaggio (polenta sajttal átsütve) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.