Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Hagymagombóc recept

Hagymagombóc recept

Elkészítési idő 35 perc

A Hagymagombóc hozzávalói:
50 dkg fehér kenyér,

1 nagy póréhagyma,
3 tojás,
6 dkg vaj,
só,
bors,
1 csokor petrezselyem


A Hagymagombóc elkészítési módja:
Hagymagombóc 50 dkg fehér kenyér, 1 nagy póréhagyma, 3 tojás, 6 dkg vaj, só, bors, 1 csokor petrezselyem A kenyér héját levágjuk, a belét nagyon apróra vagdaljuk. A póréhagymát hosszában kettévágjuk és felszeleteljük, majd megpirítjuk a felhevített vajban. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, végül jól összegyúrjuk a kenyérrel. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő sós vízben megfőzzük (ha valamennyi feljött a felszínre), és szűrőkanállal kiszedjük. Apróra vágott petrezselyemmel meghintve, olvasztott vajjal meglocsolva tálaljuk. (A gombóc még finomabb, ha a hagyma felét apróra vágott gombával váltjuk ki.)

Én most már mindig gombával csinálom,de nem konzerv hanem rendes sampion gomba.
Ki is lehet sütni,ugy is finom.


Kategória: Köretek receptjei


A hagymagombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook