Hagymagombóc recept
35 perc
A Hagymagombóc hozzávalói:
50 dkg fehér kenyér,
1 nagy póréhagyma,
3 tojás,
6 dkg vaj,
só,
bors,
1 csokor petrezselyem
A Hagymagombóc elkészítési módja:
Hagymagombóc 50 dkg fehér kenyér, 1 nagy póréhagyma, 3 tojás, 6 dkg vaj, só, bors, 1 csokor petrezselyem A kenyér héját levágjuk, a belét nagyon apróra vagdaljuk. A póréhagymát hosszában kettévágjuk és felszeleteljük, majd megpirítjuk a felhevített vajban. Megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, végül jól összegyúrjuk a kenyérrel. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, és forrásban lévő sós vízben megfőzzük (ha valamennyi feljött a felszínre), és szűrőkanállal kiszedjük. Apróra vágott petrezselyemmel meghintve, olvasztott vajjal meglocsolva tálaljuk. (A gombóc még finomabb, ha a hagyma felét apróra vágott gombával váltjuk ki.)
Én most már mindig gombával csinálom,de nem konzerv hanem rendes sampion gomba.
Ki is lehet sütni,ugy is finom.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2007. aug. 8. 15:13
A hagymagombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.