Almás cobbler recept
Az Almás cobbler hozzávalói:4 nagyobb alma
1 narancs
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
A tésztához:
10 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 cs. sütőpor
10 dkg vaj
1,5 dl tejszín
csipet só
1 bő evőkanál cukor
1 tojás
Az Almás cobbler elkészítési módja:
Kivajazok egy pite formát vagy kisebb tepsit. Az almákat megpucolom, cikkekre vágom, a cikkeket a tepsibe teszem. Ráreszelem a narancs héját, majd a levét is az almákra csorgatom, cukrot adok hozzá, aztán az egészet jól átforgatom. Alufóliával befedem a tepsit, és 190 fokra előmelegített sütőbe tolom, nagyjából fél órára. Amíg párolódik az alma, addig kikeverem a tésztát. A liszteket összekeverem 1 teáskanál sütőporral, 1 bő evőkanál cukorral, sózom, a vajjal elmorzsolom, majd ráütöm a tojást,hozzáadom a tejszínt és lágy tésztává dolgozom. Amikor kész az alma, a tésztát óvatosan rákanalazom, és újabb fél órára a sütőbe tolom.
Két evőkanállal rakva szép kis dombok formázhatók a tésztából.
Én megszórtam a tetejét vaníliás cukorral, kifejezetten jót tett neki!:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2010. nov. 7. 13:14
Az almás cobbler elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.