Mandulás pogácsa recept
A Mandulás pogácsa hozzávalói:20 dkg sima liszt,
10 dkg rétesliszt
1 hera vaj
5 dkg sajt
1 sütőpor
4 kanál tejföl
1 teáskanál só
hámozott mandula
A Mandulás pogácsa elkészítési módja:
az átszitált lisztet elkeverjük a sóval ,sütőporral,hozzátesszük a többi hozzávalót,jól összegyúrjuk,és 2 órát hűtőszekrénybe pihentetjük.Majd nyújtjuk,kiszaggatjuk,lekenjük tojással,majd a közepére fél hámozott mandulát nyomunk,és megsütjük. /a mandulát pár percre meleg vízbe tesszük és gyorsan letudjuk dörzsölni a héját.
Anyukám tuti receptje:) Nagyin finom!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2009. dec. 30. 18:20
A mandulás pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.