Zabkása reggelire recept

Elkészítési idő 30 perc

A Zabkása reggelire hozzávalói:
1 pohár (2 dl) zabpehely
2 pohár víz
fahéj (mokkáskanálnyi)
mazsola (kb. fél pohárnyi)
méz
kókusztejpor (mokkáskanálnyi)


A Zabkása reggelire elkészítési módja:
A zabpelyhet szárazon átforrósítjuk (sűrűn kevergetve), amíg illatozni kezd. Ezután hozzáadjuk a vizet, a mazsolát, a fahéjat, a kókusztejport (ez akár elhagyható). Kis lángon főzzük, és kevergetjük, nehogy odaégjen, egészen addig, amíg besűrűsödik (kb. 10-15 perc). Ha kevés lenne a víz, hígítsuk közben. Tányérokba szedjük (ez kb. 2 adag), és mézzel édesítjük. Mazsola helyett vagy mellett almával is dúsíthatjuk.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A zabkása reggelire elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook