Zabkása reggelire recept
30 perc
A Zabkása reggelire hozzávalói:
1 pohár (2 dl) zabpehely
2 pohár víz
fahéj (mokkáskanálnyi)
mazsola (kb. fél pohárnyi)
méz
kókusztejpor (mokkáskanálnyi)
A Zabkása reggelire elkészítési módja:
A zabpelyhet szárazon átforrósítjuk (sűrűn kevergetve), amíg illatozni kezd. Ezután hozzáadjuk a vizet, a mazsolát, a fahéjat, a kókusztejport (ez akár elhagyható). Kis lángon főzzük, és kevergetjük, nehogy odaégjen, egészen addig, amíg besűrűsödik (kb. 10-15 perc). Ha kevés lenne a víz, hígítsuk közben. Tányérokba szedjük (ez kb. 2 adag), és mézzel édesítjük. Mazsola helyett vagy mellett almával is dúsíthatjuk.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2009. jan. 11. 08:46
A zabkása reggelire elkészítési módja és hozzávalói.