Vegetariánus lasagne recept


12 lasagnelap,
50 dkg sárgarépa,
50 dkg brokkoli,
2 tojás,
2 tojássárgája,
2 dl tejföl,
3,5 dl tej,
3 dkg sütőmargarin,
2 evőkanál liszt,
10 dkg márvány sajt,
só,
bors,
reszelt szerecsendió
A Vegetariánus lasagne elkészítési módja:
A megtisztított, felkarikázott sárgarépát sós vízben puhára főzzük. Ugyancsak sós vízben puhára főzzük a rózsáira szedett brokkolit. A zöldségeket leszűrjük és külön-külön pürésítjük. Mindkét pürébe belekeverünk 1-1 tojást és tojássárgáját, 1-1 dl tejfölt. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. A margarint lábosban felolvasztjuk, meghintjük a liszttel és 1 percig pirítjuk. Felöntjük a tejjel, csomómentesre keverjük, Sóval, reszelt szerecsendióval ízesítjük és összefőzzük. A besamelmártás felét hosszúkás tűzálló tálba simítjuk. Kirakjuk a száraz lasagnelapok egyharmadával. Rásimítjuk a sárgarépapürét és befedjük tésztalapokkal. Brokkolipüré következik, majd a maradék tésztalapok. A maradék besamelmártásba belereszeljük a márvány sajtot és beborítjuk a tésztát. A lasagnét forró sütőben 40-45 percig sütjük.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2008. nov. 21. 20:30
A vegetariánus lasagne elkészítési módja és hozzávalói.