Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Pikáns leves recept

Pikáns leves recept

Elkészítési idő 30 perc

A Pikáns leves hozzávalói:
3 piros kaliforniai paprika
50 dkg paradicsom (lehet koktélparadicsom vagy konzerv is)
1 hagyma
őrölt fehérbors
tejszín
olaj


A Pikáns leves elkészítési módja:
A paprikát és paradicsomot összedarabolom, a hagymát apróra vágom, olajon 15 percig puhítom, majd felöntöm vízzel (húslevessel is lehet). Ízesítem sóval, borssal, és 20 percig főzöm. A kész levest összeturmixolom, hogy krémes állagot kapjon, majd kevés tejszínt adok hozzá. Díszítésként még kevés tejszínt kiskanállal csigavonalban a tetejére csepegtetem, és fokhagymás pirítóssal vagy olvasztott sajtos ciabatta szeletekkel tálalom.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A pikáns leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook