Sült töltött zsömle recept
20 perc
A Sült töltött zsömle hozzávalói:
6 db zsömle
10 szelet csirkemellsonka
8 szelet sajt + még egy kicsi a tetejére
2 kis pohár tejföl
só
chilis fűszersó
vaj
A Sült töltött zsömle elkészítési módja:
A zsömléknek levágjuk a tetejét (kb. 1-2 cm). Az alsó részt kivájjuk, hogy egy viszonylag vékony burok maradjon csak meg, a zsömlebelet félretesszük. A kalapokat és a kivájt zsömlék karimáját megvajazzuk. Kiborítjuk egy tálba a tejfölt, jól megszórjuk a fűszersóval (chilivel vagy borssal), megsózzuk, elkeverjük. A sonkát és a sajtot pici darabokra vágjuk, és azt is belekeverjük, ahogy a kis darabokra szaggatott zsömlebelet is. Az egészet összekeverjük, aztán a kivájt zsömlékbe adagoljuk. Visszatesszük a kalapokat, a zsömlék tetejére sajtot szórunk, és sütőben addig sütjük, amíg a sajt megpirul.
Kiadós és igazán gyorsan fogyó vacsora!
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2008. szept. 6. 11:06
A sült töltött zsömle elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.