Parmezános burgonyapogácsa recept


40 dkg burgonya
4 tojássárgája
5 dkg vaj
0,5 dl tejszín
2 dkg parmezánizű sajt
só
a sütéshez bőven olaj
A Parmezános burgonyapogácsa elkészítési módja:
A meghámozott, apró kockákra vágott burgonyát megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, belekeverjük a tojássárgákat, a vajat, a tejszínt, a reszelt sajtot, megsózzuk és jól összedolgozzuk. (Ha nem eléggé áll össze, tehetünk bele egy kis lisztet.) Pogácsákat formálunk belőle, és forró olajban pirosra sütjük.
Szaftos husikhoz nagyon jó köret,de magában is finom.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: RLindi, 2008. aug. 19. 18:54
A parmezános burgonyapogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.