Ropogós zöldségek paprikamártással (4 személyre) recept


Az alaphoz:
60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, cukkini, padlizsán, burgonya, hagyma stb.)
2 tojássárgája,
50 dkg rétesliszt,
1,5 dl szódavíz,
só,
a sütéshez olaj.
A paprikamártáshoz:
40 dkg zöldpaprika,
só,
cukor,
citromlé,
olaj
A Ropogós zöldségek paprikamártással (4 személyre) elkészítési módja:
A megtisztított zöldpaprikát vízben megfőzzük, majd a héjról lekaparjuk a húsát. Tálba tesszük, kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű olajjal, sóval, cukorral és citromlével. A megtisztított zöldségeket vastagabb szeletekre vagy nagyobb hasábokra vágjuk. A lisztet tálba tesszük, kikeverjük a szódavízzel, sóval és a tojássárgájával. A masszába belemártjuk a zöldségeket. Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. nov. 19. 16:40
A ropogós zöldségek paprikamártással (4 személyre) elkészítési módja és hozzávalói.