Citromos avokádóleves (4 személyre) recept


2 nagyon érett avokádó,
2 dl tejszín,
0,5 dl száraz fehérbor,
7 dl tyúkhúsleves vagy zöldségerőleves,
1 evőkanál extra szűz olívaolaj,
1 citrom,
só,
frissen őrölt bors
A Citromos avokádóleves (4 személyre) elkészítési módja:
Az avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát a héjból kiskanállal kikaparjuk. Robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat, a bort és a leves felét. Sima, homogén krémmé keverjük. Belekeverjük a maradék levest és a tejszín felét. Sóval, borssal ízesítjük és 20 percre hűtőszekrénybe helyezzük. Fogyasztás előtt a maradék tejszínt kemény habbá verjük, és a kitálalt leves közepére halmozzuk.
Ha húslevest használunk - akár kockából készítjük, akár frissen - teljesen le kell zsírozni, különben a hideg avokádóleves tetején zsírkarikák fognak úszkálni.
Az elkészítési időbe nem számoltam bele a hűtési időt! Nekem eddig tartott megcsinálni, de sokat pepecseltem vele!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: nefis, 2006. nov. 10. 09:49
A citromos avokádóleves (4 személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.