Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Citromos avokádóleves (4 személyre) recept

Citromos avokádóleves (4 személyre) recept

Elkészítési idő 35 perc

A Citromos avokádóleves (4 személyre) hozzávalói:
2 nagyon érett avokádó,
2 dl tejszín,
0,5 dl száraz fehérbor,
7 dl tyúkhúsleves vagy zöldségerőleves,
1 evőkanál extra szűz olívaolaj,
1 citrom,
só,
frissen őrölt bors


A Citromos avokádóleves (4 személyre) elkészítési módja:
Az avokádót kettévágjuk, magját kiemeljük, húsát a héjból kiskanállal kikaparjuk. Robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a citrom levét, az olívaolajat, a bort és a leves felét. Sima, homogén krémmé keverjük. Belekeverjük a maradék levest és a tejszín felét. Sóval, borssal ízesítjük és 20 percre hűtőszekrénybe helyezzük. Fogyasztás előtt a maradék tejszínt kemény habbá verjük, és a kitálalt leves közepére halmozzuk.

Ha húslevest használunk - akár kockából készítjük, akár frissen - teljesen le kell zsírozni, különben a hideg avokádóleves tetején zsírkarikák fognak úszkálni.

Az elkészítési időbe nem számoltam bele a hűtési időt! Nekem eddig tartott megcsinálni, de sokat pepecseltem vele!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A citromos avokádóleves (4 személyre) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook