Kukoricaleves recept
A Kukoricaleves hozzávalói:- 7dl víz
- 1doboz konzervkukorica
- 2 tyúkhúsleveskocka
- 1 mk. churry
- 1 mk. fehérbors
- 2 dl tejszín
- 1 tk. liszt
- 1 csomag petrezselyemzöldje
- só
- cukor
A Kukoricaleves elkészítési módja:
A kukoricát, a levével együtt pépesre turmixoljuk. Majd beletesszük a 7 dl hide vízba. Beledobjuk még a két tyúkhúsleveskockát és megfűszerezzük a fehér borssal és a churry-vel. 5 percig főzzük. Ez idő alatt apróra aprítjuk a petrezselyemzöldjét. A tejszínt csomómentesen elkeverjük a liszttel. Mikor letelt az 5 perc, habverővel belekeverem a kukoricás, fűszeres levesbe a tejszínes, lisztes keveréket. Hogyom, hogy felforrjon. Mikor megtörtént azonnal beleteszem a felaprított petrezselyemöldjét és ízlés szerint cukrot, sót. Majd elzárom a gázt a fazék alol és lefedve kicsit állni hagyom.
Kifejezetten finom leves. Én elsőnek betét hiányosnak találtam, de rájöttem, hogy nem is kell bele semmi.
A családnak ízlett, pedig ők nem kísérletező alkatok.:)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2006. szept. 9. 08:33
A kukoricaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.