Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Sajtos fokhagymakrémleves cipóban recept

Sajtos fokhagymakrémleves cipóban recept

A Sajtos fokhagymakrémleves cipóban hozzávalói:
1 pici vöröshagyma
12 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál liszt
2 dl vízben fél tyúkhúsleveskocka feloldva
1 dl tejszín
érzés szerint hideg tej
só, fehérbors
reszelt sajt
1 cipó


A Sajtos fokhagymakrémleves cipóban elkészítési módja:
A felkockázott vöröshagymát elkezded párolni, majd egy idő után hozzádoboz a kinyomott fokhagymát. Miután megpárolódott, hozzáadod a lisztet, picit együtt pirítod, és elkezded felönteni a hideg tejjel, közben kevergetni, nehogy csomós maradjon. Mehet bele a víz, majd a tejszín. Takarékon 10 percet főzöd, majd kézimixerrel "átdarálod". Mehet bele a reszelt sajt. Miután elfőtt benne, lehet tálalni a cipóban.

Ha a cipót előmelegített sütőbe pár percre bedobod, a héját is megeheted, nagyon finom ropogós lesz.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A sajtos fokhagymakrémleves cipóban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook