Sajtos fokhagymakrémleves cipóban recept
A Sajtos fokhagymakrémleves cipóban hozzávalói:1 pici vöröshagyma
12 gerezd fokhagyma
1-2 evőkanál liszt
2 dl vízben fél tyúkhúsleveskocka feloldva
1 dl tejszín
érzés szerint hideg tej
só, fehérbors
reszelt sajt
1 cipó
A Sajtos fokhagymakrémleves cipóban elkészítési módja:
A felkockázott vöröshagymát elkezded párolni, majd egy idő után hozzádoboz a kinyomott fokhagymát. Miután megpárolódott, hozzáadod a lisztet, picit együtt pirítod, és elkezded felönteni a hideg tejjel, közben kevergetni, nehogy csomós maradjon. Mehet bele a víz, majd a tejszín. Takarékon 10 percet főzöd, majd kézimixerrel "átdarálod". Mehet bele a reszelt sajt. Miután elfőtt benne, lehet tálalni a cipóban.
Ha a cipót előmelegített sütőbe pár percre bedobod, a héját is megeheted, nagyon finom ropogós lesz.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: anbene, 2008. nov. 14. 15:11
A sajtos fokhagymakrémleves cipóban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.