Kolbászos paprikáskrumpli bográcsban recept


4 kg. burgonya,
8 dkg.sertészsír
30 dkg. vöröshagyma,
4-5 gerezd fokhagyma,
5 evőkanál fűszerpaprika,
1,2 kg. házi füstölt kolbásaz
2 evökanál só,
1 dkg. őrölt fekete bors
A Kolbászos paprikáskrumpli bográcsban elkészítési módja:
Először pörkölt alapot készítünk. A forró zsíron az apróra vágott vöröshagymát megpiritjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát és a tűzről levéve átkeverjük. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és az egészet kevergetve tovább piritjuk, s végül kevés vizzel felengedjük.A tisztított burgonyát hasábra vágjuk, hozzáadjuk az alaphoz és az egészet felöntjük vizzel úgy, hogy ellepje. Ha a burgonya majdnem készre főtt a burgonyát kissé összetörjük. Ekkor sózzuk, borsozzuk izlés szerint, majd lassú tűzön készre főzzük.
Családi partira is alkalmas étek
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. aug. 14. 06:47
A kolbászos paprikáskrumpli bográcsban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.