Tejfeles-kolbászos burgonya leves recept
A Tejfeles-kolbászos burgonya leves hozzávalói:15 dkg húsos szalonna,
2 evőkanál sertészsír,
2 fej közepes vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
4 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyem és annak a zöldje,
80 dkg burgonya,
2 teáskanál pirospaprika,
1 teáskanál piros arany, vagy paprika krém,
20 dkg füstölt comb,
20 dkg parasztkolbász,
4,5 dl tejföl,
3 evőkanál liszt,
3-4 db babérlevél,
só,
bors,
tárkony.
A Tejfeles-kolbászos burgonya leves elkészítési módja:
A hagymát, a zöldséget és a burgonyát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A zsíron a szalonnát megpirítjuk, bele tesszük a darabolt zöldséget és a burgonyát is, azzal is megpirítjuk. Megszórom a fűszerpaprikával, ízesítem a paprika krémmel, és felöntöm annyi vízzel, ami ellepi. Fűszerezem, bele a babér, a darált bors és a tárkony. Az apróra vágott petrezselyem zöldjét is bele teszem, és lassú tűzön felforralom. Közben a kolbászt karikázom, a combot pedig kockára vágom. Először a kolbászt teszem bele a levesbe, majd pár perc gyöngyözés után a füstölt combot. A tejfölt kikeverem a liszttel, és azzal behabarom a levest. Összeforralom és így is főzöm a levest. Tálaláskor egy kis tejföllel és szárított petrezselyem levéllel díszítem
A leves készítésekor, a sózásnál kalkuláljuk bele a füstölt részek só tartalmát, inkább a végén korrigáljunk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. márc. 26. 21:46
A tejfeles-kolbászos burgonya leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.