Sós-magos pálcikák recept
A Sós-magos pálcikák hozzávalói:30 dkg liszt,
25 dkg vaj (nem margarin),
1 kávéskanál,
szódabikarbóna,
25 dkg tehéntúró,
1 tojás sárgája,
só,
sajt,
ízlés szerint szezám, len és köménymag, de bármely más mag is kiváló.
A Sós-magos pálcikák elkészítési módja:
A liszttel morzsoljuk el a vajat, szódabikarbónát, majd dolgozzuk össze az áttört túróval. Nyújtsuk ki a tésztát 1/2 cm-es vastagságra, a tetejét kenjük be tojássárgájával, szórjuk be sóval, majd a „fiatalító” magokkal, végül reszeljünk egy kevés sajtot a tetejére. Jól vajazzuk ki a tepsit, vágjuk fel derelyevágóval csíkokra a tésztát, és előmelegített sütőben süssük pirosra.
Hamar elkészül, figyeljük!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2009. márc. 25. 21:45
A sós-magos pálcikák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.