Hólabdatorta recept

A Hólabdatorta hozzávalói:
8 tojássárgája
40 dkg porcukor
8 evőkanál meleg víz
25 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
1 kávéskanál szódabikarbóna
8 tojás habja

Krém
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
főzött krém


A Hólabdatorta elkészítési módja:
Elkészítés A hozzávalókat összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt 26 cm-es átmérőjű tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35. percig sütjük, 30 perc után papírt rakunk a tetejére, hogy ne égjen meg, majd tűpróbával megnézzük, hogy átsült-e. Ha megsült, akkor az aljáról levesszük a sütőpapírt. Ezután vízszintesen 3 részre szeleteljük. Elkészítjük a krémet, elfelezzük, és az egyik felébe 15 dkg darált diót keverünk. Az alsó lapra rákenem a diós krémet, rá a másik lapot teszem, arra a fehér krémet, majd a 3. lapot teszem rá. Egy kevés krémet hagyok a fehér krémből, mellyel körbekenem oldalt a tortát, és rákenek kókuszreszeléket. A torta tetejére csokimázat öntök. Berakom a hűtőbe pár órára, de másnap még jobb szeletelni.

200 fokon kell sütni, kb. 35 percig
A főzött krém készítése: 4 dl tejet, 4 evőkanál lisztet, 4 evőkanál kristálycukrot sűrűre főzök


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hólabdatorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook