Kelt palacsinta szederkrémmel recept
60 perc
A Kelt palacsinta szederkrémmel hozzávalói:
30 dkg liszt
2 tojás
2 tojássárgája
1 kávéskanál só
3 evőkanál porcukor
1 dkg friss élesztő
3 dl langyos tej
1 dl olaj
a krémhez
4 dkg vaj
2 evőkanál liszt
1,5 dl tej
15 dkg cukor
1 dl tejszín
25 dkg mascarpone sajt
40 dkg szeder
1 citrom
A Kelt palacsinta szederkrémmel elkészítési módja:
Tegyük keverőtálba a lisztet, adjuk hozzá a tojásokat, a tojássárgákat, a sót, a porcukrot, a morzsolt élesztőt, a langyos tej felét, majd keverjük simára, és a maradék tejet is adagoljuk hozzá. A palacsintatésztát langyos helyen, konyharuhával letakarva kelesszük meg. Keverjük át, és kevés forró olajban süssünk belőle kissé vastagabb palacsintákat. A krémhez olvasszuk fel a vajat, keverjük bele a lisztet, majd apránként, állandóan kevergetve öntsük hozzá a tejet, és főzzük sűrűre. Keverjük bele a cukrot meg a tejszínt, és hűtsük ki. Keverjük habosra a mascarponéval, majd lazán forgassuk bele a friss szedret, és a reszelt citromhéjat. A krémmel töltsük meg a palacsintákat, és sodorjuk fel. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2006. nov. 11. 13:28
A kelt palacsinta szederkrémmel elkészítési módja és hozzávalói.