Almás lepény - Jagodától recept
Az Almás lepény - Jagodától hozzávalói:TÉSZTA:
4 tojás
2 csésze cukor
1 -"- olaj
1 -"-joghurt
2.5 csésze liszt
1 cs. sütőpor
TÖLTELÉK:
I kg alma,tisztítva, reszelve
15 dkg cukor
fahéj,izlés szerint
morzsa , szóráshoz a töltelék alá
Az Almás lepény - Jagodától elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit alaposan kikeverjük, 2 részre osztjuk.(Lágy masszát kapunk.) Egyik felét egy kikent, lisztezett,közepes méretű tepsibe öntjük, ráterítjük a reszelt almás tölteléket, a massza másik felét ráegyengetjük. Aranybarnára sütjük, előmelegített sütőben, kb. 180 °C-on. Meggyel is készíthető,akkor a massza tetejét megszórjuk meggyel,erre jöhet szeletelt mandula, vagy durvára darált dió.Vaníliás porcukorral szórni.
Nagyon gyors süti,vendégváró!
A tésztája olyan könnyű, hogy ha marad, az csak azért történik, mert túlzottan udvarias vendégeink voltak!
Horvátországi nyaralás emléke, a házinéni receptje.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 10. 12:43
Az almás lepény - jagodától elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.