Túrós borkrém recept

25 dkg túró,
8 db tojás,
8 dkg krémpor,
15 dkg cukor,
5 dl fehérbor,
1 dkg fahéj,
1 dkg citromhéj,
1 dkg szegfűszeg.
A Túrós borkrém elkészítési módja:
A borból forralt bort készítünk. A tojások sárgájához kevés hideg vizet és krémport adjunk, jól eldolgozzuk, majd lassan hozzáöntjük a forró bort, vízgőz fölött besűrítjük. A tojások fehérjéből vert habot még forrón a krémhez keverjük. A túrót szitán áttörjük és a lehűtött krémekbe keverjük. Poharakban tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: sz.andi, 2006. nov. 9. 13:26
A túrós borkrém elkészítési módja és hozzávalói.