Magyaros muffin recept
A Magyaros muffin hozzávalói:1 tojás
0,8 dl olaj
2,5 dl joghurt vagy kefír
15 dkg csípős kolbász (apróra vágva)
fél kaliforniai zöldpaprika (apróra vágva)
fél kaliforniai pirospaprika (apróra vágva)
1 gerezd fokhagyma (préselve)
1 kicsi hagyma (apróra vágva)
12 dkg liszt
15 dkg kukoricaliszt
3 teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
½ teáskanál csípős pirospaprika (nem kötelező)
5 dkg reszelt ementáli sajt
A Magyaros muffin elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat kibéleljük papírral. A kétfajta lisztet összekeverjük, beleforgatjük a kolbászt, a paprikákat, a hagymát, a sajtot, a sót, a sütőport és a pirospaprikát. A tojást az olajjal és a joghurttal kikeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd belevegyítjük a lisztes keveréket. Muffin formákba adagoljuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
A muffinokat süthetjük úgy is, hogy mindegyik tetejére teszünk egy-egy szelet kolbászt, és megszórjuk egy kevés sajttal!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: sz.andi, 2006. nov. 18. 11:51
A magyaros muffin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.