Tejfölös zöldség recept
A Tejfölös zöldség hozzávalói:1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 szál sárgarépa
1/2 kaliforniai paprika
1 kis zacskó mirelit brokkoli
1 kicsi konzerv kukorica
2 evőkanál olaj
pirospaprika, bors, majoránna, Vegeta
1 pohár tejföl vagy sűrű joghurt
1 evőkanál liszt
A Tejfölös zöldség elkészítési módja:
Az apróra vágott vöröshagymát dinszteld egy kis olajon a karikára vágott sárgarépával és a kis kockára vágott kaliforniai paprikával együtt. Tedd bele az apróra vágott fokhagymát, szórd meg egy kiskanál pirospaprikával, és keverd bele a mirelit brokkolit. Öntsd fel egy kis vízzel és fűszerezd. Mikor félig megfőtt, habard be a tejfölben vagy joghurtban elkevert liszttel, és tedd hozzá a levétől lecsepegtetett konzerv kukoricát is. Főzd készre (főzelékszerű lesz).
Még melegen megszórhatod reszelt sajttal is.
Tálalhatod bármilyen körettel, hús mellé is adható.
A zöldségfélék variálhatók, a fűszerezés szintén, ízlés szerint.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Regus, 2008. jan. 1. 15:15
A tejfölös zöldség elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.