Kukoricakrémleves buggyantott tojással recept
A Kukoricakrémleves buggyantott tojással hozzávalói:4 szelet sonka,
1 doboz kukorica konzerv,
1 fej vöröshagyma,
1 kisebb sárgarépa,
1 db sárga kaliforniai paprika, kicsumázva,
1 gerezd fokhagyma,
2 db tojás,
só, bors.
A Kukoricakrémleves buggyantott tojással elkészítési módja:
A sonkát vékony csíkokra vágjuk, és egy közepes levesfazékban kevés olívaolajon megpirítjuk. Ha kész, szűrőlapáttal kivesszük és félretesszük.A kukoricát levével együtt, a hagymát, a fokhagymát, a répát és a paprikát a turmixgépbe tesszük és pürésítjük. Aztán a pépet egy nagy szűrőben leszűrjük, de a levét sem öntjük ki.A leszűrt zöldségpépet a lábosba öntjük és kis tűzön megfonnyasztjuk. Amikor összeesett egy kicsit, visszatöltjük rá a levet. Alaposan elkeverjük, majd erősítünk alatta a lángon és felforraljuk, végül a lángot ismét lejjebb véve alatta lassú rotyogásban tartjuk. Kb. 15 perc múlva újra erősebbre tekerjük a lángot, és egyenként beleütjük a tojásokat. Amint azok már megfőttek, rá kb. 3 perc után kész is vagyunk. Tálaláskor a levest megszórjuk a félretett sonka csíkokkal. Fehérkenyeret adhatunk mellé.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. márc. 6. 07:22
A kukoricakrémleves buggyantott tojással elkészítési módja és hozzávalói.