Holland sajtleves recept

5 dkg edámi sajt
5 dkg füstölt sajt,
1 evőkanál olaj,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csomó leveszöldség,
1 db paradicsom,
1 húsleveskocka,
4 vajon pirított kenyérszelet.
A Holland sajtleves elkészítési módja:
Az olajban üvegesre pároljuk a reszelt vöröshagymát, hozzáadjuk a megtisztított, karikákra vágott zöldséget és a paradicsomot. Felengedjük egy liter vízzel, beletesszük a húsleveskockát és nagyon puhára megfőzzük. Ha megfőtt áttörjük, vagy botmixerrel finomra turmixoljuk az egészet. Ha a levét elfőtte, vízzel pótoljuk. Újra felforraljuk és tűzálló tálba öntjük. A vajon ropogósra pirított kenyérszeleteket rátesszük a tetejére és meghintjük a kétféle lereszelt sajt keverékével. Forró sütőbe toljuk, de csak annyi időre, amíg a sajt ráolvad. Azonnal tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. márc. 5. 15:04
A holland sajtleves elkészítési módja és hozzávalói.