Tésztában sült vagdalt recept
A Tésztában sült vagdalt hozzávalói:50 dkg darált marhahús,
10 dkg csirkemáj,
10 dkg füstölt tarja,
1 doboz mélyhűtött leveles tészta,
2 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 adag vegyes leveszöldség,
1 evőkanál paradicsompüré,
2 babérlevél,
1 mokkáskanál szárított majoránna,
1 csokor petrezselyem,
1 evőkanál mustár,
csipet provence-i fűszerkeverék,
2 tojás,
1 tojás sárgája
A Tésztában sült vagdalt elkészítési módja:
Legelőször a tésztát készítjük ki, hogy szobahőmérsékleten kiengedjen. Előhevített olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, majd rátesszük a darált marhahúst, és a megtisztított karikára vágott zöldségeket. Állandóan kevergetve 5 percig pirítjuk, majd beletesszük a paradicsompürét, a babérlevelet, a majoránnát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha elfőtte a levét, a tűzről levéve megvárjuk, amíg kihűl, aprítógépbe tesszük, és pépessé daráljuk. A masszába keverjük a vékony csíkokra vágott szárnyas májat, az apró darabokra vágott füstölt tarját, paprikát, a megmosott, és felaprított petrezselymet, a mustárt, a 2 tojást, a provence-i fűszerkeveréket. Az egészet összedolgozzuk, ha kell, sózzuk, és cipóformára alakítjuk. Egy sütőpapírt megszórunk liszttel, tepsi nagyságúra nyújtjuk a tésztát, és a papírral együtt kibéleljük vele a tepsit. A kilógó széleket levágjuk, félretesszük a díszítéshez. A tepsi közepére helyezzük a húscipót, körben mindenhol betakarjuk a tésztával, a levágott darabokból pedig hosszú csíkokat helyezünk a tészta tetejére. Villával megszurkáljuk, megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben 200º C-on 50 perc alatt készre sütjük.
A sütőpapír alatt nem ég oda a tészta, és a tepsit is könnyebb lesz tisztítani.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. máj. 2. 06:52
A tésztában sült vagdalt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.