Alföldi húsgombócleves recept
Az Alföldi húsgombócleves hozzávalói:30 dkg darált hús
3 evőkanál rizs
10 dkg füstölt szalonna
2 fej hagyma
1 db tojás
7 evőkanál finomliszt
2 szál sárga répa
2 szál fehér répa
1/2 db zellergumó
1/1 db karalábé
2 db burgonya
1 kávéskanál köménymag
1 késhegynyi őrölt gyömbér
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
fűszerkeverék
só
őrölt bors
pirospaprika
Az Alföldi húsgombócleves elkészítési módja:
A szalonnát kis kockákra vágva kisütjük és megpirítjuk benne a köménymagot és az egyik hagymát szintén kockára vágva. A zöldségeket, burgonyát megpucoljuk, felszeleteljük, hozzáadjuk, megszórjuk egy csapott evőkanál pirospaprikával, fűszerkeverékkel, - elkeverjük és felengedjük 2 liter vízzel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, csípős paprikát is tehetünk bele. A darált húst tálba tesszük, beleadjuk a rizst, egy csapott evőkanál pirospaprikát, 1 db tojást, 1 kávéskanál sót, a gyömbért, szerecsendiót, 1 késhegynyi őrölt borsot, a másik hagymát felkockázva. Összedolgozzuk és dió nagyságú gombócokat formálva beleadjuk a forró levesbe. A másik tojásból 1 deci vízzel, 7 evőkanál liszttel könnyű galuskatésztát készítünk és mikor a gombócok megfőttek, beleszaggatjuk a levesbe.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. ápr. 29. 18:04
Az alföldi húsgombócleves elkészítési módja és hozzávalói.