Alföldi májgaluska leves recept
Az Alföldi májgaluska leves hozzávalói:30 dkg baromfimáj
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1/2 db zellergumó
1/2 db karalábé
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 kávéskanál ételízesítő
1 evőkanál pirospaprika
őrölt bors
só
finomliszt
1 csomag zöldpetrezselyem
olaj
Az Alföldi májgaluska leves elkészítési módja:
A májat megmossuk, az összekötő szálakat, hártyákat eltávolítva húsdarálón ledaráljuk. Hozzáadjuk az apróra vágott zöldpetrezselymet, zúzott fokhagymát, tojást, ételízesítőt, 1 késhegynyi őrölt borsot, összekeverjük, s beleszórunk annyi lisztet, hogy galuskánál kicsit keményebb állagú masszát kapjunk. A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, pici sóval olajon megdinszteljük. A zöldségeket megpucoljuk, karikára, ill. kisebb szeletekre vágjuk és a hagymához adva félig megdinszteljük és elkeverjük a paprikával. Felengedjük 1,5 liter vízzel, sóval, borssal ízesítjük. Amikor a zöldség megfőtt, a forró levesbe mártogatott evőkanállal beleszaggatjuk a májas masszát. Addig főzzük, míg a májgaluska meg nem puhult.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. ápr. 16. 21:01
Az alföldi májgaluska leves elkészítési módja és hozzávalói.