Disznósajt (bendő nélkül) recept
A Disznósajt (bendő nélkül) hozzávalói:1 sertésfej
2 db sertésnyelv
l db sertéscsülök
5 gerezd zúzott fokhagyma
1 mokkáskanál majoránna
1 mokkáskanál őrölt bors
1 csapott evőkanál pirospaprika
só
A Disznósajt (bendő nélkül) elkészítési módja:
Sós vízben puhára főzzük a húsokat, majd lecsontozzuk, kisebb darabokra vágjuk. A húsléből kiveszünk 1,5 dl-t és felfőzzük benne a fokhagymát, s a többi fűszerrel együtt a húshoz adjuk. Megkóstoljuk, ízlés szerint megsózzuk, - ügyelve arra, hogy a hús sós lében főtt. A masszát a hús levével lazítjuk, csak annyira, hogy ne legyen túl száraz. Henger alakú mindkét végén kivágott nagyobb konzervdobozt függőlegesen tányérra állítunk, és belenyomkodjuk a húst. Fóliával szorosan lezárjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap (vízszintesen) meleg vizes csap alá tartjuk, de csak annyi időre, hogy ki lehessen nyomni a kész disznósajtot.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. ápr. 9. 08:04
A disznósajt (bendő nélkül) elkészítési módja és hozzávalói.