Disznósajt házilag készítve recept
120 perc
A Disznósajt házilag készítve hozzávalói:
egy fél kicsontozott sertésfej
2 db előkészített vese
1 db szív
egy darab máj
lép
3 db sertésnyelv
1 jó nagy marék bőr
15-20 gerezd fokhagyma
lereszelve
3 evőkanál fűszerpaprika (ebből 1 evőkanál csípős)
Ízlés szerint őrölt bors
só
csipetnyi borsikafű (csombor),őrölt szegfűbors.
A Disznósajt házilag készítve elkészítési módja:
A húsboltokban ezek az alapanyagok bármikor beszerezhetők. A disznóságokat egy nagyobb fazékban feltesszük főni, a főzővízbe kevés sót teszünk. Ha a húsok és a belőségek megfőttek hagyjuk a lében teljesen kihűlni. Kiszedve az esetlegesen visszamaradt csontokat a húsokat felcsíkozzuk, de a nyelveket előbb megtisztítjuk, lehámozzuk. Ha kész elkeverjük egy nagy tálban.Ezután kevés főzőlében elkeverjük a fűszereket, majd a húsokra öntjük és átkeverjük, hogy egyenletesen eloszolhasson. Szükség szerinti számban műanyag doboz megformázva és annak fedele, amit rátesszük és súlyt helyezünk. Hűtőbe tolva tároljuk legalább egy éjszakán át. Reggel már fogyasztható és szeletelhető. Másnap már bátran szeletelhető. A massza tölthető műbélbe is, de akkor a massza legyen fűszeresebb. A műbél végeit szorosan bekötjük és így tároljuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2016. okt. 31. 05:02
A disznósajt házilag készítve elkészítési módja és hozzávalói.