Fokhagymás vaddisznótokány recept
120 perc
511 kcal
70dkg kicsontozott vaddisznócomb,7-8 füstölt szalonna,2 evőkanál olaj,6 gerezd fokhagyma,1 kiskanál paradicsompüré,1 mokkáskanál őrölt bors,1 kiskanál liszt.
A Fokhagymás vaddisznótokány elkészítési módja:
A húst rostjaira kb fél centis szeletekre szeljük.A szalonnát vékony csikokra metéljük,és olajban kisütjük,majd a húst hozzáadjuk.Kevergetve fehéredésig sütjük.A présen áttört fokhagyma felét hozzáadjuk,1csapott kiskanál sóval meg a paradicsompürével izesitjük,megborsozzuk,és kb 1,5deci vizet öntünk alá és puhára pároljuk.Többször keverjük meg,az elfőtt levét pedig pótoljuk.Ha kész,a maradék fokhagymát is hozzáadjuk,a levét 1 deci vizzel simára kevert liszttel sűritjük.Akkor jó,ha az állaga a pörköltéhez hasonlit.
Nagyon finom,nekem ez az egyik kedvencem.
Sült burgonyával vagy főtt rizzsel is nagyon jó.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Droma, 2006. jún. 28. 17:22
A fokhagymás vaddisznótokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.