Csomboros-káposztás marhalábszár római tálban recept


10 dkg füstölt szalonna
1 nagyobb vöröshagyma
60-70 dkg kicsontozott marhalábszár
1,5 kg fejes káposzta
3 evőkanál árpagyöngy (gersli) vagy rizs
kb. 1 evőkanál só, fél kiskanál őrölt fekete bors
1-1 kis csokor kapor és csombor
1-2 evőkanál 10 %-os ételecet
A Csomboros-káposztás marhalábszár római tálban elkészítési módja:
A szalonnát apróra, a megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk. A húst - miután az esetleges hártyáit lefejtettük - 1 centis kockákra, míg a kitorzsázott káposztát kétszer ekkorára daraboljuk. Az így előkészített hozzávalókat egy nagy tálba rakjuk, és az árpagyönggyel, a sóval, a borssal meg az apróra vágott zöldfűszerekkel összekeverjük. Ezután az előírás szerint beáztatott cserépedénybe átszedjük, kb. 7 deci vizet ráöntünk, lefedjük, majd sütőbe tesszük, amit a közepesnél kicsit kisebb lángra. Az ételt kb. 3 órán át pároljuk, közben párszor megkeverjük. Tálalás előtt ha kell, utánafűszerezzük, végül ecettel pikánsra ízesítjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: gurzau.maria, 2010. jún. 22. 12:54
A csomboros-káposztás marhalábszár római tálban elkészítési módja és hozzávalói.