Csülkös gulyás bográcsban recept
150 perc
A Csülkös gulyás bográcsban hozzávalói:
1 nagyobb
friss sertés csülök
50 dkg sertés comb
15 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
1 kisebb zellergumó
50 dkg burgonya
csemege fűszerpaprika
só
őrölt fekete bors,1 kiskanál őrölt kömény
1 csokor apróra vágott friss petrezselyemzöld (vagy 1-2 száras zellerlevél)
4-5 db babérlevél.
A Csülkös gulyás bográcsban elkészítési módja:
Ebben a gulyásban a csülök ízvilága az uralkodó, így az étel zsírossága a minden csülök rajongónak kedvez. Bográcsban elkészítve az igazi. A felkockázott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, majd a zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a vöröshagyma megfonnyadt, beletesszük a kockára vágott disznóhúst és a feldarabolt csülköt. Addig pirítjuk a hagymás zsírban ameddig a hús kifehéredik. Felengedjük vízzel, sózzuk, és addig főzzük, ameddig a csülök és a hús majdnem megpuhult. Ekkor beletesszük a felkockázott zöldségeket, a burgonyát és meghintjük a paprikával, a köménnyel és a babérlevéllel . Ha szükséges sózzuk is. Ha a hús és a zöldségek is megpuhultak, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem- vagy zeller zöldet. Tálaláskor külön szeletelt csípős paprikát, friss kenyeret adunk hozzá. Pincehideg borral vagy fröccsel az igazi
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2016. aug. 7. 06:51
A csülkös gulyás bográcsban elkészítési módja és hozzávalói.