Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csángó rostélyos puliszkával recept

Csángó rostélyos puliszkával recept

Elkészítési idő 60 perc

A Csángó rostélyos puliszkával hozzávalói:
4 szelet rostélyos,
1 kis fej vöröshagyma,
1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyem,
l nagyobb szem érett paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma,
1 kis gumó zeller,
2 evőkanál liszt,
3 evőkanál sertészsír,
10 dkg. füstölt szalonna,
1 kiskanál kristálycukor,
l dl. száraz fehér bor,
1 késhegynyi őrölt fekete bors,

2 szál lestyán levél


A Csángó rostélyos puliszkával elkészítési módja:
A rostélyos szeleteket kiverjük, sózzuk, enyhén borsozzuk. A füstölt szalonnát felszeleteljük, zsírját kiengedjük, majd a pörcöt kivesszük és hozzáadva a szírt az egészet felforrósítjuk. Az előkészített rostélyos mindkét oldalát erős tűzön megpirítjuk, majd kiszedjük . A zöldségeket apróra, vékonyra felszeleteljük és a visszamaradó zsiradékon pirítjuk cukor hozzáadásával, majd megszórjuk liszttel és barnítjuk. Ha átmelegedett a felkarikázott paradicsomot is beletesszük, kevés vízzel és a borral hígítjuk, készre pároljuk.Ekkor visszatesszük a hússzeleteket, amit készre párolunk. A visszamaradó anyagokat turmixoljuk, mártást készítünk, amit tálaláskor a hússzeletekre öntünk, vagy külön csészében tálalunk. A húsok tetetjét piritott szalonnaszeletekkel és apróra vágott lestyánlevéllel diszítjük. Körítésnek puliszkát adjunk hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A csángó rostélyos puliszkával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook