Gombaleves egyszerűen recept
60 perc
A Gombaleves egyszerűen hozzávalói:
20 -30 dkg csiperkegomba (vagy erdei gomba ízlés szerint)
1 nagyobb szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 nagy szem burgonya 3 dkg sertészsír,1 evőkanál liszt,1 teáskanál kakukkfű
őrölt fekete bors 1 nagy szem érett paradicsom
3-4 karika zöldpaprika
1 csokor aprított petrezselyemzöld
egy jó maréknyi apró száraztészta
só.
A Gombaleves egyszerűen elkészítési módja:
Agombát megtisztítjuk, a tönkkel együtt a kalapot is szeleteljük, a megtisztított zöldségeket felszeleteljük vagy ízlés szerint karikázzuk. A vöröshagymákat apróra, a burgonyát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk. Felhevített zsiradékon a zöldségeket a hagymákkal együtt megpároljuk, majd belerakjuk a felszeletelt gombákat is. Meghintjük liszttel, fűszerpaprikával és óvatosan átkeverjük, majd felöntjük egy liter vízzel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és ízesítjük kakukkfűvel. Amikor újra felforr, beletesszük a burgonyát, a zöldpaprikát és a száraztésztát is, és néhány perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot és a vágott petrezselyemzöldet és készre főzzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. jan. 20. 06:25
A gombaleves egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.