Gyömbéres sárgarépa-krémleves egyszerűen recept
60 perc
A Gyömbéres sárgarépa-krémleves egyszerűen hozzávalói:
8 szál sárgarépa
3 evőkanál olívaolaj
só
1 db gyömbér (2 cm)
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
3 ág kakukkfű + a díszítéshez
1 evőkanál napraforgóolaj
1,5 l zöldségleves-alaplé
bors
A Gyömbéres sárgarépa-krémleves egyszerűen elkészítési módja:
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral leterítünk egy tepsit. 2. A meghámozott, megmosott sárgarépákat kb. 2 cm-es kockákra vágjuk. Tálban összekeverjük az olívaolajjal és némi sóval, majd egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 20 perc alatt. Közben félidőben átforgatjuk. 3. A megtisztított gyömbért, fokhagymát és hagymát apróra kockázzuk, a leöblített kakukkfű levélkéit lecsipkedjük. A fazékban felhevített napraforgóolajon a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a kakukkfüvet kevergetve pirítjuk 2-3 percig. Felöntjük az alaplével, felforraljuk, majd hozzáadjuk a sárgarépát és 5-7 percig főzzük. 4. Végül a levest botmixerrel pürésítjük a fazékban, és megsózzuk, megborsozzuk. Kakukkfűvel megszórva kínáljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. jan. 18. 11:45
A gyömbéres sárgarépa-krémleves egyszerűen elkészítési módja és hozzávalói.