Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Húsgombócos csorba, savanyú káposztalével recept

Húsgombócos csorba, savanyú káposztalével recept

Elkészítési idő 90 perc

A Húsgombócos csorba, savanyú káposztalével hozzávalói:
50 dkg sertés vagy birkahús
2 db tojás,3 közepes fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyemzöld

őrölt fekete bors,1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér
1 kisebb gumó zeller
5 dl
víz
1 liter savanyú káposztalé
1 csokor lestyán.1 db száraz szemle.


A Húsgombócos csorba, savanyú káposztalével elkészítési módja:
A darált húst jól összekeverjük az előre összevágott és dinsztelt két nagyobb fej vöröshagymával, a beáztatott és kicsavart zsemlével, a tojással és a finomra vágott petrezselyemzölddel. Ízesítjük sóval és őrölt fekete borssal. Jól összegyúrjuk és vizes kézzel kisebb húsgombócokat formázunk belőle. Ezután apróra vágjuk a petrezselyemgyökeret, a sárgarépát és a visszahagyott, apróbb vöröshagymát egészben edénybe tesszük, felöntjük vízzel és feltesszük főni. Mikor megpuhultak hozzáöntjük a savanyú káposztalevet.Ha felfőtt beletesszük a gombócokat és lassú tűzön forraljuk, főzzük tovább. A vége felé hozzáadjuk az apróra vágott lestyán és petrezselyemzöld leveleket is. Forrón tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A húsgombócos csorba, savanyú káposztalével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook